Saturday, December 21, 2013

Just so good!!!

Johannes sai töölt jõulude eel terve hunniku igasugust kraami. Seal hulgas ka Myllyn Paras'i kaera-rukki pudruhelbed. Ta sai neid lasua 12 pakki. Ma muidugi asusin kohe putru tegema, et teada saada, kas see on hea puder. ON! Sain esimesest ampsust aru, et sellest saab mu uus lemmik puder! See on nii hea ja sametine. Ja tundub tervislik ka. Teen peaaegu igal hommikul seda (kui just müslit ei söö). Mõnikord teen seda lõunaks ka :D Mul on hea meel, et meil seda putru nii palju on! Praegu on 10 päeva möödas, sellest kui Johannes need koju tõi, ning mul on üks pudrupakk juba üle poole ära kasutatud. Usun, et neid jätkub mulle peaaegu terveks aastaks! Osad pakid anname võib-olla perele ka.
Mul on oma kindel viis, kuidas ma putru teen. Kõigepealt lisan potti mandlipiima, seejärel teelusikatäis mett, näpuotsatäis (u 1/4 tl) soola ning kõige lõpuks lisan helbed. Mulle meeldib selline vedelam puder. Kui puder valmis, siis panen selle kaussi ning lisan võid. Ma olen alati armastanud putru võiga süüa. Vahel olen tervislikum ja söön mustikate, mustikatoormoosi või maasikatoormoosiga. Igal juhul parim puder!

//Jay got some goodies from his work. He also got 12 packs of rye and oatmeal by Myllyn Paras. Of course I made porridge as soon as I got these because I wanted to know if I like the taste. YES, I DO! It's so good! Delicious! It's my favorite porridge now! I make it for breakfast and sometimes for lunch as well. 
I have my own certain way how I make porridge. First I add unsweetened almond milk to the pot, then I add 1 ts honey, 1/4 ts salt, and finally I add oat and rye flakes. I love a porrigde that isn't very thick. And I eat porridge with butter mostly, but sometimes I am healthier and eat either with blueberries, or some fresh homemade jam. It's definitely the best porridge ever! //
Nagu pildilt näha, siis meeldib mulle kasutada magustamata mandlipiima. Suvel ostsin esimest korda mandlipiima ja see ei meeldinud mulle väga. Detsebri alguses otsustasin uuesti proovida. Kui enne olin maitsnud Original mandlipiima, siis otsustasin nüüd proovida Unsweetened varianti. See on palju parem. Sellel pole tugevat mandlimaitset. Nüüd tarbingi ainult seda piima. Söön seda kas müsliga või teen sellest putru. Niisama toidukõrvale ma seda ei joo (ma üldse ei joo toidu kõrvale..pärast sööki joon vett).

//Like you see from the photo I like to use unsweetened almond milk. I tried almond milk for the first time this summer and I didn't like it. But at the beginning of December I tried to buy again, this time I bought unsweetened one (not original). And I like it! I have it with muesli or I make porridge with it :) // 

Uskumatu, et juba on 21.detsember ja lund ei ole. Vahepeal oli küll päris palju siin Hyvinkääl ning mul on selle tõestuseks isegi pilt ;)
Samas külm on väljas küll. Külmadel päevadel on nii hea kodus olla (seda saab teha muidugi vaid nädalavahetusel). Siis mulle meeldib end poputada maitsvate kuid lihtsate söökidega. Nagu maasika-smuuti või avokaado-tomati-mozarella sändwitš :) Ootan juba, mil saaks jõulu õhtusööki! Vahepeal oli mul suur verivorstide isu ning ostsimegi Prisma soojatoidu letist neid. Ohhhh kui head! Kui ma jõulu õhtusöögile mõtlen, siis tahangi kõige rohkem verivorsti ja hapukapsast! Õige natuke tuleb veel oodata! 

//I cannot believe it's already 21st of December and we still don't have snow. Well, about a week or more ago we had quite much snow. I even took a photo while walking in a snow. But then it started raining and now there's no snow. 
But it's still very cold. On these cold days (especially on the weekend) I love to stay at home and eat good delicious food. I have had fresh strawberry smoothie and oh-so-yummie avacado-tomato-mozarella sandwich! I was also craving for black sausage which we found from Prisma. Oh they were so good! I can't wait till the Christmas dinner - black sausage and sauerkraut are my fav!!! //





5 comments:

  1. Karupuder! ;) Mulle meeldib samuti vedelemat sorti puder ja hommikuti meeldib just midagi sooja süüa millegipärast. Nii, et mandlipiim siis hakkab ikka ajapikku meeldima. Pean ka siis uuesti proovima, kuigi esimene kord ei meeldinud. Mulle ka need pähkli-, soja- ja riisipiimad niisama joomiseks üldse ei sobi. Ikka kusagile toidu sisse, siis see maitse ei jää häirima.

    Toiduteemalisi postitusi loen alati huviga ja meeldib vaadata, et mida teised söövad ja kuidas serveerivad.

    Lumest ma puudust ei tunne, kuigi Eestis elades mulle väga meeldis lumi. Plaaningi varsti Eestisse isale külla minna ja loodan, et selleks ajaks juba on lumi tulnud. Tavaliselt jaanuaris ikka lumi tuleb ja jääb.

    ReplyDelete
  2. Mulle meeldib selline lumi, mis on paks valge ja kohev..mitte lörtsine ja must. Praegu ootan ikka seda mõnusat lund, kuid usun, et kui see maha sajab ja natuke on olnud, siis hakkan juba kevadet ootama :D

    Mulle meeldib ka toiduteemalisi postitusi lugeda. Mõnikord mõtlen, et olen imelik, kui liiga palju toitudest kirjutan.nagu ma muud ei teeks, kui sööks.. aga noh, mulle meeldib süüa ja oma lemmikuid teistega jagada :D

    Kas vedelat putru nimetatakse karupudruks? Esimest korda kuulen, aga jätan meelde ja võtan kasutusse selle nimetuse :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei-ei, ma lihtsalt nägin, et selle pudrupaki peale oli kirjutatud KARU ja siis sealt tuligi see "karupuder". Vaata, on ju pakile kirjutatud KARU!

      Kirjuta aga julgelt edasi toiduteemadel, mulle pakub väga huvi ja usun, et teistele ka. Kas toortoitumist proovid?

      Delete
    2. Hehe :D Hea tähelepanek! Ma juba plaanisin vedelamat putru karupudruks kutsuma hakata :D
      Karu tähendab soome keeles kaljune.. ilmselt selle pudru puhul on mõeldud, et kosutav ja tugev kõhutäide vms.. Ei tea :P

      Ma olen pikalt kaalunud seda toortoitumist, aga kardan tervise pärast, sest mul on aneemia ja pean praegu palju rauda sisaldavaid toite sööma.. verivorst, verikäkk, liha jms. Vahepeal, kui ei söönud liha, siis olin väga-väga nõrk ja mu allergia ägenes ka. Ei tea, kas julgen jälle riskida..

      Delete
    3. Rauarikkad taimed: spinat, brokoli, tomatid, rohelised lehelised

      Delete