Thursday, January 23, 2014

Book review: Christmas Magic

Sain töökaaslaselt jõuludeks Cathy Kelly raamatu "Christmas Magic". See on tegelikult Cathy Kelly lühijuttude kogumik. Alguses ei osanud ma midagi arvata ega oodata, sest ma pole lugenud väga palju lühijutte..pigem meeldib mulle ikka üht täispikka lugu lugeda, raamatu algusest lõpuni. Kuid sain meeldiva üllatuse osaliseks. Kõik need 19 lugu, mis mahtusid ära 352 leheküljele, olid väga kaasahaaravalt kirjutatud, huvitavate tegelaste ja sündmuskäikudega. Mulle meeldis, et igal lool oli oma õpetlik sisu ning iga lugu lõppes hästi. Jõuluaeg ongi ju imede aeg! Lugesingi seda raamatut jõulude ajal ning jäin igati rahule!
Kuna lugusid oli päris palju ja neis kõigis erinevad tegelased ja erinev sisu, siis ei saa ma ühtset sisu kokkuvõtet teha. Küll aga mõtlesin tuua paar näidet lugudest, mis mulle esimesena meelde tulevad.

Lugu "Letter from Chicago" oli hästi huvitav, kuna tegu oli kahe perekonna vahelise nö enese kiitmisega. Kaks õde, kes polnud aastakümneid kohtunud, kirjutasid üksteisele pidevalt. Igas kirjas nad muudkui kiitsid enda lapsi, nende kodusid, tööd, lastelaste häid hindeid jms. Ühel päeval sai Iirimaal elav õde kirja oma Chicagos elavalt õelt, kes ütles, et tema lapselaps koos sõbrannaga tahab Iirimaale külla sõita. Probleem tõusis nüüd selles, et Iirimaal elav pere polnudki nii rikas ja heal järjel nagu vanaproua oma õele koguaeg kirjutanud oli. Ta nimelt kirjutas seda kõike, kuna Chicago õde muudkui kiitis enda peret...Ühesõnaga, iiri vanaproua pidi oma perele kogu loo ära rääkima ning koos leidsid nad olukorrale lahenduse. Nad otsustasid kodus remonti teha (lihtsalt ja odavalt, kuid väga kenasti - vanaproua noorem laps on alati sisekujundusest huvitunud). Lõpuks tulidki külalised ja neile väga meeldis nende kodu, seltskond jms. Ühise lobisemise käigus tuli aga välja, et Chicagos elav pere polegi nii rikas, jõukas jms mida vanaproua kirjutanud oli. Selgus, et mõlemad õed olid kirjeldustega liialdanud. 

Teine lugu, mis mul hästi meeles on, on pealkirjaga "Thelma, Louise and Lurve Gods". See rääkis kahest kahekümnendate lõpu aastates sõbrannadest Suze ja Becky'st, kes otsustasid Ameerikasse reisile minna. Nad osalesid sellises reisivormis, kus nad said auto ja punktid, mida läbima peavad, samuti oli neile borneeritud hotellid nendes punktides. Ameerikasse jõudes selgus, et nad peavad autot jagama kahe ülikena kutiga. Becky võlus kohe Tony ära, ja vastupidi. Suze oli aga pettunud, sest sai kohe aru, et teine kutt - Liam - pole temast huvitatud. See oli Suze'i arvates aru saadav, sest ta polnud selline piitspeenike kaunitar nagu Becky. Aga samas polnud ta ka kole.. lihtsalt tal oli rohkem volüümi. Igatahes, reis võis alata! Muidugi olid Becky ja Tony ninapidi koos ning enamikes punktides ei suvatsenud nad hotellitoast väljudagi. Nii siis käisid Liam ja Suze koos vaatamisväärsusi vaatamas - see oli nende ühine huvi! Nad rääkisid palju, neil sai nalja jne. Lõpuks nad armusid. See on selline väga lihtne ja ülevaatlik kokkuvõtte. Tegelikult oli see palju huvitavam, pikem ja kirjum. 

//I got a Cathy Kelly book "Christmas Magic" for Christmas from my colleague. It'sa collection of Cathy's 19 short stories. I didn't know what to expect from this book because I don't usually read short stories. I prefer one long book. But I was pleasently surprised. I loved all the stories. They were so fun, easy to read, interesting.. All had some good messages to hold and they all ended happily. I think it's a perfect read for Christmas time when magic owns a special meaning! Since all the stories are very different, I can't write one review. All I can say is that it's a nice read! I recommend!//



No comments:

Post a Comment