Friday, October 25, 2013

Let's drink!


Ma olen viimasel ajal palju vaadanud Fully Raw Christina videosid youtube'ist. Lihtsalt huvi pärast (ja mulle ju nii meeldib igasuguseid videosid youtube'ist vaadata!). Igatahes, kes temast midagi ei tea, siis lühidalt öeldes söön ta juba viimased 7 aastat ainult toortoitu ehk siis igasuguseid puu-, juur- ja köögivilju + pähklid jms, ilma et neid praeks, keedaks aurutaks või muul viisil töötleks. Suure osa tema igapäeva toidust moodustavad igasugused joogid, mida ta muidugi ise värsketest puu- ja köögiviljadest valmistab. Neid videosid vaadates tuli mulle endale ka isu teha taolisi jooke. Aga probleem on selles, et mulle pole kunagi juurviljadest ja köögiviljadest valmistatud joogid maitsenud. Puuviljadega pole muidugi probleemi! :) Aga siiski otsustasin proovida! Ega enne ei tea, kui pole katsetanud. Olen märganud, et väga palju kasutatakse roheliste vitaminijookide sees lehtkapsast (ing k kale). Ostsin ka seda. Olen lugenud nippe, kuidas selliste juurviljajookidega harjuda: alguses pane sisse rohkem puuvilju ja vähe haaval hakka nende kogust vähendama...niimoodi jõuab maitsemeel juurviljadega harjuda. Ühesõnaga, kuna täna tegin esimest korda sellist jooki, siis muidugi lisasin ka natuke puuvilju :)

//I love Fully Raw Christina youtube videos! I got inspired by her juice videos and decided to make an healthy vitamin juice myself! I was afraid I might not like it because I am not a big fan of juices that have vegetables in these, but I still decided to give it a try. To make my first time pleasurable I also added tiny pieces of fruits to my juice mixure!//

Blenderisse panin:
1 suur porgand // 1 big carrot
4 lehtkapsa suurt lehte // 4 leaves of kale
1/8 õuna (ehk väike tükk) // little piece of an apple
4 lillat viinamarja // 4 grapes
natuke vett // little bit of water
natuke 100% õuna-jõhvikamahla // little bit of 100% apple-cranberry juice




Kui kõik oli blenderis hästi segunenud ja muidugi purunenud, siis kallasin koguse sõela peale..nii et mahl voolas kaussi, ja kogu see sodi (paks osa) jäi sõela peale. Paksu viskasin komposti. Mahla kallasin klaasi. Ja minu imestuseks maitseb see ülihästi :D Nii hea! Andsin Johannesele ka maitsta ja ta ütles, et polegi kõige hullem. See näitab, et see tõesti on hea, sest Johannes ei talu üldse mingeid imelikkudest koostisosadest jooke! (talle ei meeldi isegi see õuna-jõhvikamahl, mida ma sinna segusse natuke lisasin). Ühesõnaga, hästi õnnestunud jook. Porgandi maitset on kõige rohkem tunda, aga kuna see on värske ja mingeid tükke ka pole, siis see mulle isegi meeldib :) Poe mahladest mäletan, et kunagi jõin mingit Aura mahla, kus oli ka porgand sees..ja see üldse ei maitsenud. Aga need on vist kuumtöödeldud..ja lähevad selliseks imelikuks (minu meelest). Värske mahl on hoopis muidagi muud :) Me Likeyyy!

//I must say I was pleasantly surprised. The juice tasted very good. I could taste carrot the most, but fresh carrot juice is so sweet and I like it :) Wow! Even Jay said it's pretty good! I am glad I gave it a try and I am sure I will keep doing these vitamin drinks. I definitely want to try with other ingredients...hopefully more green leaves and less fruits. //

Kindlasti katsetan veel erinevaid mahlasid..tahaks just eriti rohelisi vitamiinipomme jooma hakata. Talvel muidugi on suht raske saada vitamiinirikkaid värskeid puu- ja köögivilju, aga tuleb leppida sellega, mis on. Parem ikka kui mitte midagi!

Homme aga on plaanis teha üks magus smuutie :)

//Tomorrow I am going to make a sweet smoothie instead of juice! //



2 comments:

  1. Ooo, kui lahe postitus! Just minu kapsaaeda :)

    Kapsastest rääkides... mulle absoluutselt see kale kapsas ei meeldi. Olen ikka teda smuutidesse pannud aga tal on selline eriline maitse ja ma ei suuda sellega ära harjuda. Kuigi sellest alati räägitakse, et imeline toiduaine on.

    FullyRawKristina videod on väga lahedad. Hästi inspireerivad. Tahaks ka niimoodi kastidega puuvilju turult osta nagu tema.

    Kas oled juba mõelnud, et mida te jaanuaris sööma hakkate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jaa, tal tundub see nii mõnus ja lihtne, et saab kastidega puuvilju osta, kõik värske ja orgaaniline. Oleks mul ka sellised võimalused :D
      Ta videod on tõesti lahedad. Nii palju häid retsepte leiab sealt. Tahaks neid tema donuts'eid teha. Tunduvad maitsvad! Aga olen ostunud Soomes viigimarju..need on suht maitsetud..sest ilmselgelt pole need siin kasvatatud..ja ilmselt on suht toorelt ära korjatud..või ma ei tea milles asi. Aga muidu peaksid need ju ülimagusad olema..nagu maasikamoos :D Loodan kunagi õiget viigimarja proovida :D

      Jaanuari menüü peale pole väga mõtelnud. Tahan kindlasti teha neid suppe, mida sina tegid. :) Ja eks ma netist otsin erinevaid retsepte. Fully Raw Christina lehel käin kindlasti igapäevaselt :D Kindlasti tahan tema tortilla wrappe teha! ;) Ja üldse tahaks hästi erinevaid toite teha...et oleks ikka tunne, et söön õhtusööki, mitte lihtsalt paljast puuvilja :D Aga eks paistab, kuidas sellega läheb... loodan, et mu abikaasa on jaanuaris ikka samameelt, et see challenge vastuvõtta!!!

      Delete