Friday, October 18, 2013

perfect homemade guacamole

Mul on juba tükk aega olnud mõte teha guacamolet. Nüüd siis lõpuks võtsingi selle lihtsa ja kiire guacamole valmistamise käsile. Sain Ameerika sõbrannalt Rebeccalt retsepti, ostsin vajalikud koostisosad ja asusingi asja kallale. Pean ära mainima, et seda on tõesti lihtne valmistada, koostisosad on väga kergesti kättesaadavad, taskukohase hinnaga ja lõpp-tulemus on uskumatult hea!!!!!
Jagan ka teiega seda imelist retsepti:

Vaja läheb:
2 küpset avokaadot
8-10 kirsstomatit (sobib ka üks suur tomat)
1 tl sidrunimahla
2 väikest või 1 suur küüslauguküüs
pool punast sibulat
soola
Cayenne pipart

Valmistamine:
Võta lusikaga avokaado sisu välja ning lömasta kahvliga. Pane kaussi. Haki sibul hästi peeneks ja lõika tomat tükkideks. Kalla need kaussi. Purusta küüslaugu küüned, lisa sidrunimahl, maitsesta soola ja cayenne pipraga. Sega kõik korralikult läbi! Naudi seda oivalist ja tervislikku salatit.

Mulle meeldib seda süüa tavalise prae kõrvale (nt kala, kartulipuder ja guacamole - imeline!). Samuti on guacamole suurepärane dipp  tortillade, kartulikrõpsuda, kreekerite või porganite jaoks. Ja miks mitte süüa seda lihtsalt lusikaga otse kausist :) 
Kui sinu jaoks on retsept liiga vürtsikas või vastupidi, siis koguseid saab alati oma maitsejärgi kohandada!

// I made this delicious guacamole and now I am sharing the recipe. It has very simple ingredients and it tastes heavenly!

You need:
2 avocados
8-10 cherry tomatoes (or 1 big tomato)
1 ts lemon juice
2 little garlic cloves or 1 big
half of a red onion
salt
Cayenne pepper

Here's how you make it:
Smash avocado meat with fork. Chop up red onions and tomatoes. Add them to the bowl with smashed avocado. Add lemon juice, smashed garlic, salt and pepper. Mix everything and yor delicious guacamole is ready to be eaten!

You can either have it as a side dish next to your dinner, or dip your tortillachips, potatochips or carrots in it. Or just eat the whole thing from the bowl with your spoon! Enjoy :) //








3 comments:

  1. Ühes pubis oleme paar korda söönud sellist toitu või õigemini snäkki: suurel alusel on tortilla krõpsud, nende peal maitsestatud hakkliha (chili) ja hästi palju juustu. Siis see on ahju pandud ja juust on ära sulanud. Pärast on lisatud suur törts hapukoort ja hästi palju guacamolet. Jummmala hea!

    Me oleme nüüd 30 päeva toortoidul olnud, nii et täna võib tähistada hamburgeritega! :)

    Ma proovin kindlasti su retsepti ära ja tänan jagamast!

    ReplyDelete
  2. Ooo jaa :) Tortillakrõpsud hakkliga ja juustuga on nii head! Ja kui neid veel guacamolega süüa - njämm! Mul tuleb nüüd isu peale :D

    Tubli, et 30 päeva vastu pidasite! Nautige oma hamburgerit :D Mis nüüd edasi? Sööte tavaliselt või püüate ikka rohkem toortoitu tarbida??

    ReplyDelete
  3. Kirjutasin blogis lähemalt, et mis edasi saab. Ikka sööme toortoitu edasi aga nüüd muid asju ka. Ma üritan liha vältida.

    ReplyDelete