Sunday, January 19, 2014

update of all that's been going on

Wow! Üle kümne päeval olen eemal olnud. Tööl on kuidagi nii kiire olnud. Eelmisel nädalal oli mu paariline veel Mehhikos reisil ja olin üksi enda rühma lastega. Ausalt öeldes mulle väga meeldis nii! Aga kindlasti on nüüd, kui paariline tagasi on, palju lihtsam :) Ja nüüd olen ka poole kohaga tööl, mis tähendab, et saan hommikuti kaua magada. Esimesel nädalal peale jõulupuhkust, oli nii raske hommikuti üles saada. Õhtul töölt tulles vajusin kohe magama! :/ Nüüd aga on rütm paigas ja kindlasti aitab see, et hommikul ei pea vara ärkama :)

//Wow, I have been away from my blog for more than 10 days. I have been just so busy with work and everything..well, mostly work! Last week the other teacher in my 4.y.o group was in Mexico in vacation so I was alone with my kids. I worked full days and I had lots of preparations and planning to do. But I loved it sooo much! :) But now she's back and I am starting my job as part time now. It gives me more time to sleep and just to enjoy the sun that is shining more and more!//

 Mis siis veel?! Ma tõesti püüan sel aastal vähem magusat (loe: šokolaadi) süüa, aga see on päris raske. Üks õhtu suutsin šokolaadsit hoiduda, aga see-eest sõin 9 Digestive küpsist(jah ma lugesin iga küpsist). Ugh! Ju mul siis on ikka suur magusa vajadus, et kui šokolaadi ei saa, siis peab ikka millegi muu arvelt saama. Õnneks koguaeg sellist suhkruvajadust pole :) Hea on ka see, et tööl olen vaid pool päeva ning mul ei tule igasugustele ahvatlustele seal vastu seista. Just reedel rääkisin töökaaslasega, kui raske on pika päeva jooksul tööl olles hoiduda kõikidest neist kommidest, šokolaadidest ja igasugustest muudest hõrgutitest, mis meil tööl köögis on. Meeletult palju magusat! Ma õnneks esimesel nädalal suutsin hoiduda, aga sel nädalal mitte nii hästi. Reedel sõin tööl kõigest ühe koogitüki. Nimelt üks hästi tore lapsevanem küpsetas meile (õpetajatele) koogi ja ühe tüki sisse oli peidetud väike portselanist kuju. See, kes selle kuju endale saab, on selle päeva kuningas või kuninganna ja õnne on tal ka palju! Meil sai selle endale Piia, kes kohe esimese ampsuga avastas selle kuju enda suust :) Päris lahe, et üks lapsevanem meie jaoks nii toreda koogi küpsetas! Sõime kooki, jõime teed ja pidasime reedest meeting'ut.
Vahepeal olen päris õnnega koos olnud, kuna Johannes on lausa kahel õhtul ise süüa teinud! Nii hea oli koju tulla ja (näljane nagu ma olen) kohe sööma hakata. Tal on olnud vabad päevad ning seega ta otsustas mul elu natuke kergemaks teha. Ise ma midagi väga uut teinud pole, küll aga tegin ükspäev üht päris head grill-võileiba, mille väljanägemine küll kahjuks parim pole. Aga postitan pildi ikkagi.

//What else? Oh yea, I am trying to eat less chocolate this year, but it's so hard. One day I managed not to eat any chocolate, but I did eat 9 Digestive cookies instead (yeah I counted!). Ohh, it has been extremely hard at work because we have tons and tons of sweets there! But I have managed to say no to these! But on Friday one lovely and sweet parent baked us a King's cake. We all had a piece while having our Friday's meeting. It was very delicious cake with nice traditional background! 
Since Jay has had days off from work he has cooked dinners for us. It's seriously so nice to come home after long day at work and have a dinner waiting for me! :) I haven't cooked anything interesting myself because I just haven't had time to try out fun new recipes. I did make a delicious grilled sandwich the other day (dark bread, quacamole and cheese). It doesn't look good, but it tastes delicous!//

Eile oli laupäev ja sattus nii, et ka Johannesel oli vaba päev! Super, sest seda pole ammu juhtunud. Kuid nüüd on tal uus graafik ja pärast ööahetust on tal alati 6 päeva järjest vaba, seega alati satub sinna sisse vähemalt üks nädalavahetuse päev :)
Eile käisime Helsingis kinos Hobbitit vaatamas ja siis natuke niisama poodides. Ma ostsin endale uue raamatu ("The Fault in Our Stars") ja Johannes endale püksirihma. Kusjuures Helsingis nägin kaht enda töökaaslast: Dani't nägime Stockmannis ja Inkat kinos :) Naljakas, et Helsingi on nii väike linn, et võib vabalt enda tuttavaid kohata! Koju tagasi jõudsime kl 18.00 ja ma olin millegi pärast nii väsinud. Juba kl 19.00 läksin magama ja magasin öösel kokku 13 tundi. Täna oli nii hea ja värske ärgata! Ärkasin kl 8.30 ja pärast  hommikusööki (puder + puuviljasalat) otsustasin oma magistritööga tegeleda. Lugesin selle algusest lõouni läbi, tegin parandusi jms. Nii mõnus tunne oli seda lugeda.. Muidugi pole see mul veel täiesti valmis, aga no 85% on kindlasti tehtud! 
Täna on super ilm ja mul tuju ka nii hea! Päike paistab ja niiiii valge on :) Mulle meeldib :) Lund on nii palju ja õues on tegelikult nii külm, kuid ma südames juba ootan kevadet ja täna ongi mul kuidagi kevade tunne. Sain ükspäev sõbrannalt paki, milles ta saatis peale kõige muu mulle ka ühe kehasprei. Selle lõhn on ülihea ja nii kevadine! :) I love it!!!

//It was Saturday yesterday and fortunately Jay had a day off, too! So we went to Helsinki to the cinema and shopping. We watched "Hobbit". I saw two of my work mates in Helsingi too - Dani at Stockmann and Inka at cinema :) It's weird that Helsingi is that small city that you can see your friends everywhere! When we got back home it was 6pm already and I was so tired. I went to bed 7pm already :O. And last night I slept 13 long hours. When I woke up today morning I felt so fresh and happy. The weather is super nice - sunny and light! After having delicious breakfast of porridge and fruit salad I started working on my master theses. I read them from the beginning to the end and made corrections where needed. It's definitely not done yet, but I'd say it's 85% done..
The weather today is so nice and I am so happy! I have spring in my heart already! I got a package from my friend lately and she got me among other things this amazing body spray that smells so good, so spring-ish! :) Love that!!!//

Kuna täna on pühapäev, siis saime alles kl 12 Johannesega poodi minna (sest poed tehaksegi pühapäeval alles kl 12 lahti). Meil oli koju natuke süüa vaja. Koju tagasi tulles tegin meile lõunaks ülihead pitsat. Kasutasime selleks tortillapõhjasid, mis on spetsiaalselt pitsaks mõeldud. Mingi päev tahan ka naan'i põhjal pitsat teha! Aga need, mis täna tegime, olid nii head. Johannes tahtis enda pitsale päris palju asju peale (sibul, hapukurk, tomat, kalkunisink ja peekon + muidugi tomatikaste ja mozarella juust. Ma enda oma tegin lihtsama: tomat, basiilik, kalkunisink + tomatikaste ja mozarella. Nii maitsev kõhutäis!!!

//Jay and I went to foodshopping and when we got back I made us both delicious pizzas (I used tortilla pizza bases, plus different toppings). It tasted so yummie and was so easy to make! Soon I am planning to make pizzas on naan's base as well! ;) //


This is my pizza: tomato sauce, cherry tomatoes, turkey, basilic, mozarella cheese.
This is Jay's pizza: tomato sauce, onion, pickles, turkey, bacon, mozarella cheese.

Kell on praegu 15.15 ning päike hakkab oma asendit muutma. Aga mõnusalt valge on veel. Kuid ilmselt mõne aja pärast oeab toas juba tule põlema panema. Samas on täna niigi üllatavalt kaua saanud loomulikku valgust toas nautida :) See tekitab minus nii hea tunde ja teeb rõõmsaks! Ja see, et ma täna nii vara ärkasin, on ka mõnus, sest mul on tunne nagu oleksin juba nii palju täna jõudnud ära teha, kuigi pikk päev on alles ees! Nüüd aga jätkan "Carrie Diaries" vaatamisega. See on nii armas ja lahe sari :)

//It is after 3pm right now. Sun is changing it's location, but it's still quite light. Soon though we must turn the lights off. But I have been enjoying the natural sunlight at home whole day! It's weird, but since I woke up that early I feel like I have managed to do so much already...although the day is still young :) Now I am going to watch "Carrie Diaries" because I love that show ;) //



4 comments:

  1. Mõtlesingi juba, et kuhu sa kadunud oled. Kartsin, et oled täitsa haigeks jäänud. Aga õnneks mitte.

    Varem oled kirjutanud, et sulle õudsalt meeldib lumi aga nüüd ootad juba jaanuaris kevadet! :) Ma isegi juba ootan soojemaid ilmasid, tahaks talvejope ära visata! Nii tüütu, et toas on koguaeg külm ja peab teki sisse mässitult telekat vaatama...

    Me toitume nüüd enam-vähem tervislikult boyfriendiga koos. Muudkui puuviljad ja köögiviljad ja suhkrust püüame eemale hoida. Rasvastest toitudest ka. Nagu pitsa! ;)

    PS! Mulle meeldib ka Carrie Diaries. Kas sulle Awkward meeldib?

    ReplyDelete
  2. Ma olengi selline, et ootan lund ja kui see kohal on ja juba umbes nädal või kaks maas olnud, siis olen valmis kevadeks ja lume sulamiseks :)

    Ma ikka püüan ka tervislikult..koos oma abikaasaga. Ta hoidub kartulikrõpsudest ja õlust. Mina šokolaadist :) Söön ka palju puu- ja köögivilju. Puuviljasalatid on mu lemmikud, eriti siis kui suur magusa isu tuleb :D
    Väljast mulle ei meeldi pitsat osta, sest need on nii rasvased, aga ise teha meeldib vahel küll, sest ma tean, mis sinna sisse panen ja need pole nii hiigelsuured ka :D

    Carrie Diaries on jah nii äge :) Aga Awkwardi ma ei vaata..mõned korrad olen vaadanud MTV pealt, aga see pole väga minule.. liiga awkward vist :D Sulle meeldib, jah?

    ReplyDelete
  3. Mulle ka ei meeldinud Awkward alguses, sest nägin mingeid suvalisi osasid telekast. Tuleb ikka kohe algusest kõik osad järjest ära vaadata, siis saab selle õige "maitse" kätte! :) Nüüd meeldib see mulle väga. Ma olen juba vana mutt aga ikka meeldib pubekate seriaale vaadata...

    ReplyDelete
  4. Hehe, ega ma olen ka juba vb pubekate sarjade jaoks liiga vana, aga näe ikka meeldivad :D Hoiavadki meid noorena :D Minu iga nädalased sarjad on: Switched At Birth, Carrie Diaries, Hart of Dixie, Modern Family, Reign, Pretty Little Liars ja The Walking Deads. Muidugi osadel on praegu hooaja paus, aga need on muidu need, mida koguaeg jälgin.

    ReplyDelete