Saturday, April 12, 2014

Movie review: Divergent

Käisin täna isaga kinos Divergenti vaatamas. Olen seda juba nii kaua oodanud, aga samas teadsin, et film ei saa sama hea olla kui raamat. Seega valmistasin end ette pettumuseks. Eriti kuna raamatu Tris on minu meelest filmi Trisist erinev. Kuid minu üllatuseks harjusin temaga ruttu ära. Imelik oli see, et filmis oli Four kuidagi eriti ülbeks alguses tehtud. Raamatus ta nii ülbe ei tundunud. Muidugi oli ka väga palju kohti ära jäetud ja lausa muudetud. Kuid siiski jäin filmiga rohkem rahule kui arvata võisin.
Film räägib väikesest "maailmast" või "linnast", kus rahavas on jaotatud 5 suurde fraktsiooni. Teatud vanusesse jõudes tuleb sul valida endale üks fraktsioon, kuhu jääd terveks eluks. Enne seda toimub test, mis näitab, kuhu fraktsiooni sa kõige paremini sobid. Aga valiku teed lõpuks ise. Filmi peategelase Beatrice (Tris) valis fraktsiooniks Dauntless, kuigi ta sündis Abergation'i fraktsioonis. Tema test ei andnud tulemusi, kuna ta on Divergent. Sealse ühiskonna juhid tahavad aga Divergentidest lahti saada, sest nad võivad ohustada fraktsioonide olemust (arvatakse, et iga inimene peab kuuluma ühte kindlasse fraktsiooni, aga Divergent sobib oma olemuselt mitmesse). Igatahes Tris ja teised, kes valisid Dauntlessi peavad hakkama läbima erinevaid treeninguid ja teste, et saada õiguse Dauntlessi liikmeks olemiseks. Trisi treener on Four, kellesse ta armub, kes teda aitab jne. Filmis toimub palju tegevusi, kuid raamatuga ei anna seda võrrelda. Mul oli palju kordi filmi jooksul, mil mõtlesin, et miks nad üht või teist kohta paremini ei seletanud või miks nad mingi koha ära jätsid. Aga saan aru, et kõike ei saa 2 tunni sisse ära paigutada. Tegelastega harjumine võttis natuke aega..raamatut lugedes tekkis mul iga tegelase kohta oma nägemus. Minu meelest Peteri ja Al'i rolli valiti väga head ja sobilikud näitlejad. Ka Trisi ja Tobiasega harjusin ära. Will ja Christina olid minu jaoks kuidagi võõrad. Trisi ema ja isa olid ka alguses võõrad, aga harjusin ära. Üldistades oli film päris hea ning ma ei pidanudki väga palju pettuma. Nüüd ootan põnevusega teist osa, kuigi sellega läheb kindlasti aasta või enam.

// I went to the movies with dad today to see Divergent. Finally! I loved the books and I knew that I would be disappointed in the movie. I was in a way, but not as much as I thought. My biggest concern was that book's Tris looked different in my mind from what she was in the movie. But I got used to her while watching the movie. Tobias (Four) seemed too rude in the beginning of the movie. More than in the book. That annoyed me a bit, but I got over it! :)
Overall the movie was very good. Even my dad liked it a lot :)
I found a very short description of the movie plot://
In a world divided by factions based on virtues, Tris learns she's Divergent and won't fit in. When she discovers a plot to destroy Divergents, Tris and the mysterious Four must find out what makes Divergents dangerous before it's too late.
Of course there were a lot of places that were left out from the movie. And some parts were changed as well. I was pretty excited to see who they chose to play these characters. I was happy with the choice of Tris (yeah!), Four, Al, Peter and Tris's parents. But the most out of place were Will and Christina. I don't know why but I imagined them differently from what I saw from the movie.. Maybe that's just me. In general I liked the movie and I am excited to see the next part (in a year or more). I think now I like Shailene Woodley as an actress. She's going to be in "The Fault in Our Stars" movie as well ;) //

I just realized my fav number is 4 too ;) 
Four 💗
Tris and Four (isn't he handsome??:D)
💖

No comments:

Post a Comment