Saturday, August 31, 2013

fun day :)

Kell on 22.10 ja ma patustan - söön mustika-toorjuustu kooki! Kui sõpradel nädal tagasi külas käisime, siis nad pakkusid sama kooki. Ja täna Johannes mainis, et see oli hea. Kuna tavaliselt ta eriti mingeid magusaid küpsetisi ei söö, siis mind rõõmustas, et vähemalt toorjuustukoogid talle meeldivad. Seega otsustasingi, et teen täna ka seda mustika-toorjuustu kooki! Mõeldud, tehtud! Tõesti on väga hea!!!

// I made this delicious blueberry-cream cheesecake. I am actually eating it just now (I know it's late, but I can't help it). //
Meil oli Johannesega täna väga tore päev! Kuna ma juba ülehomme tagasi Eestisse lähen, siis kasutasime tänast Johannese vaba päeva selleks, et kahekesi kvaliteetaega veeta! Käisime koos poes, käisime väljas söömas, vaatasime koos multikat ja mängisime lauamängu. 
Hommik algas sellega, et Johannes võttis ette selle nimekirja, mis ma talle tegin - nimekiri töödest, mida oleks vaja kodus teha...Kui ma Eestis olen, siis on tal ju aega natuke tegutseda ka :) Aga ta tahtis juba täna mõned asjad nimekirjast maha tõmmata. Nii siis puuriski ta magamistoa seina sisse augu ja pani meie uue kella üles. Samuti võttis ta rõdu seinalt maga Viasati panni - otsustasime seda mitte kasutada. Kaks tööd sai nimekirjast maha tõmmata :) 
Kui me pärast kodus tegutsemist välja sööma läksime, siis oli plaan minna Medicin Man'i, kus oleme ka varem söömas käinud. Kuid meile jäi tee peale (üsna kodu kõrvale tegelikult) üks Nepaali restoran. Kuna meid mõlemat huvitas, mis nende menüüs on, siis otsustasimegi hoopis sinna sööma minna. Ja üldse ei kahetse! Saime nii mõnusa uue kogemuse ja toiduelamuse! Mina võtsin kana, mis on Nepaali moodi küpsetatud (sellel oli mingi imelik nimi ka, aga ma ei osanud seda üldse hääldada ja meelde see ka ei jäänud). Iga tellitud toidu juurde kuulus ka riis, mingid kastmed ja naan. Joogiks tellisin ma huvi pärast Nepaali tee, mis maitses nagu vürtsikas chai tea. Johannes tellis menüüst vist kõige kalleima toidu - erinevate lihade ja krevettide segu. See tuli sellisel suurel säriseval pannil. Ma pean ausalt ütlema, et mulle maitses kogu selle toidukuhja juures kõige rohkem see naan. Murdsin muudkui tükke ja kastsin kastmesse. Vahepeal panin naani vahele ka riisi ja kana. Nii maitsev! Kõht sai ka nii ruttu täis. Õnneks Johannes on alati suure isuga ja sõi ka minu kanatükid lõpuni :)Muusika oli restoranis ka väga aasiapärane. Igati tore kogemus :)

//Jay and I spent such a nice day together! We went to the shops, had dinner out at Nepal's restaurant, watched "Brave" and played a boardgame.
I had never had Nepal's food, but I loved it. It was such a fun and interesting to taste new food!//
Tagasi koju jõudes otsustasime vaadata mingit multifilmi. Valisime selleks "Brave" multika, kuna me kumbki pole seda näinud. Täitsa huvitav ja kaasahaarav oli!
Hiljem ma tegin kooki, vaatasime niisama telekat ja siis mängisime lauamängu "A-Ü". Nüüd on kell juba nii palju, et Johannes on jälle tööl. Tal algas öövoor :/
Iga kord, kui Johannes tööle minema hakkab, siis ma olen rõdul ja lehvitan talle. Meil on kujunenud selline traditsioon (kui seda niimoodi nimetada saab). Täna õhtul rõdul lehvitades märkasin, kui pime on väljas. Umbes kuu tagasi samal kellaajal Johannesele lehvitades oli palju valgem. Nüüd on juba täitsa kott-pime. Nii uskumatu, et sügis ongi peaaegu käes! Homme algabki juba september! Ohh, igal aastal augustis mõtlen, et kuidas see suvi nii kiiresti möödus. Aga eks samas on sisimas ootus ka sügise saabumiseks. Kõik oleks palju toredam ja lihtsam, kui ma ei peaks sügist veetma Johannesest eemal. Aga see on meie viimane katsumus. Kui kõik läheb plaanikohaselt, siis pärast detsembrit ei pea ma enam niimoodi Johannesest eemal olema. Kõigest neli kuud veel!

//Every time when Jay goes to work I go to the balcony to wave him. While doing the same tonight I realised how dark it's outside already. About a month ago at the same time it wasn't that dark. I suppose autumn is really getting closer and light summer nights are over :( //
Kui täna poes käisime, siis Johannes ostis endale Loreali uue meestele mõeldud näopesu geeli, mida ta täna ka katsetas. See on selline must mass, mis näos laiali hõõrdudes läheb halliks nagu mudamask. Aga oi selle lõhn on niiii hea.. selline värske meest lõhn! :)

// Jay bought himself a new Loreal facial wash gel, that looked like a mud mask :D He's my muddy man! //
 Kokkuvõttes oli täna väga mõnus ja tore päev! :)

2 comments:

  1. Sa oled nii tubli perenaine! Muudkui küpsetad ja vaaritad ja käid marjul! :) Lahe!

    Nepaali toit näeb väga maitsev välja. Meenutab india toitu. Neil on ka naan, riis ja kanakaste põhilised. Aga Nepaal ja India ongi naaberriigid, nii et pole siis ime. Mis asi see roheline seal eraldi kausis on? Spinat?

    Kui me Eestis elasime, siis ma ka lehvitasin boyfriendile aknast, kui ta tööle läks. Iga jumala hommik! Ja multikaid vaatame me vahel ka! :) Mis sest, et juba vanad oleme... viimane multikas oli ka meil "Brave".

    Kas abikaasa ikka lubas endast alasti pildi internetti üles panna!? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, aitäh :D Küpsetada mulle meeldib jah :D Ja kuna ma suvel ju ei tööta ning niisama olen, siis meeldib ikka natuke tegutseda..kuigi eks ma olen parajalt laisk ikka ka :D

      Nepaali toit on jah nagu india oma. Ma tegelikult polegi varem india toitu söönud..alati olen ikka jäänud Hiina toidu juurde. Aga see Nepaali toit meeldis mulle väga, nii et kindlasti söön julgemalt nüüd india toite!
      Ma ise ka täpselt ei oska öelda, mis see roheline asi oli.. mingi imelik taim, kuid maitses täitsa hästi :)

      Tore teada, et ma pole ainus, kes mehele lehvitab ja multikaid vaatab, kuigi olen juba 23 :P

      Abikaasa lubas pilti teha, ju ta siis lubas ka blogisse panna. Ja ega ta nüüd täitsa alasti pole. Suvel rannas ju kõik sellised :D

      Delete