Tuesday, March 4, 2014

Recipe: Cream buns for Shrove Tuesday :)

Igal aastal ostan ikka poest vastlakukleid. Sel aastal otsustasin esimest korda ise teha. Eelkõige seetõttu, et Soome vastlakuklite valik pole nii suur. Eestis tean, et saab ostes ka õige vahukoorega ja mõnusalt pehmed kuklid. Siin aga nii suurt valikut pole ja pigem on see kreem selline võlts. Seega tegingi ise.
Kuna mul on suhkruvaba märts, siis muidugi kasutasin suhkru asemel mett ja naturaalset vahtrasiirupit. Pean ütlema, et vahtrasiirupiga maitsestatud vahukoor on maailma parim!!! Sellel on natuke karamelline ja natuke vanilline maitse. Ülihea!
Kuklite tegemisel kasutasin Ragne Värk'i kodulehelt võetud retsepti, mille kohandasin endale sobivamaks. Retsepti järgi saab valmistada umbes 15 kuklit.

//Every year I buy cream buns for Shrove Tuesday. This year I decided to make them myself :) Mostly because in Finland there isn't that big selection for good cream buns. I also have a sugar free March, so I didn't use sugar in the recipe. I used honey and natural maple syrup instead. Whipped cream with maple syrup is sooo delicious!!!
You can make 15 cream buns by this recipe. //

Vaja läheb // Ingredients:

3 dl sooja piima // warm milk
30 g presspärmi // yeast
9-10 dl jahu // flour
1,5 dl mee ja vahtrasiirupisegu // mix of honey and maple syrup
0,5 ts soola //salt
0,5 muna // egg
75 g sulatatud võid // melted butter

Valmistamine // How to make:

Sega piimas pärm kuni see lahustub. Lisa pool jahukogusest. Kata kauss rätikuga ja lase taignal soojas kohas 20 minutit kerkida.
Pärast 20 minutit lisa sool, mee ja vahtrasiirupi segu, muna. Seda korralikult. Lisa ülejäänud jahu ja või. Seda kätega, kata rätikuga ja lase veel 30 minutit soojas kohas kerkida.
Võta taginast tükk ja rulli käte vahel palliks (kukliks). Pane kuklid ahjuplaadile ja kata rätiga 15 minutiks. Küpseta kukleid 200 C kraadises ahjus umbes 15-20 minutit. Lase jahtuda.

// Take warm milk and add yeast to it. Mix it till yeast is disolved. Add half of the flour. Mix and cover the bowl with a towel and let the dough raise for 20 minutes in warm place.
After 20 minutes add salt, honey+maple syrup, egg. Mix nicely. Add rest of the flour and butter. Mix it all nicely (use hands!). Put a towel over the bowl again and let it rise for 30 minutes more.
After 30 minutes take piece of dough and roll a ball. Put balls on a baking pan. Cover it with a towel and let them raise there for about 15 minutes. After that bake the buns in 200 C degrees for about 15-20 minutes. Let it cool down. //

Lõika kuklil müts küljest. Mikserda vahukoor ja lisa sinna vahtrasiirupit nii palju kui soovi on. Tõsta lusikaga igale kuklile vahukoort (ja soovi korral pohlamoosi) ja pane kuklitele mütsid pähe. Head isu :)

//Cut off the hat of the bun. Mix whipping cream and flavor it with maple syrup. Use a spoon to put whipped cream on the buns (you can also add some jam if you want). Put hats back on. Bon appetit :) //



No comments:

Post a Comment