Wednesday, July 17, 2013

DIY - magnets of beer caps

Kui mu ameeriklasest sõbranna Rebecca mul jaanuaris külas käis, siis sain temalt kingiks midagi, mida ta ise oli teinud. Minu meelest on isetehtud kingid kõige erilisemad! Olin tõeliselt liigutatud, et ta oli kodus Ameerikas enne reisile asumist, midagi minule mõeldes valmistanud :) Sain temalt valge šokolaadiga kaetud pretzel'id, komplekti tõeliselt ilusaid kaarte (kaane peal oli tema tehtud fotod), CD tema lemmikute lauludega (nagu ta ütles, need on rahustavad laulud!) ning kõige tipuks veel väga ägedad magnetid.
Neist tahangi pikemalt rääkida. Nimelt on need magnetid tehtud õlupudeli korkidest. Rebecca joob õlut ning ta mõtles ära kasutada neid õlu korke, mis tal kogunesid. Ta kasutas just Ameerika õlu korke. Iga üks on omamood huvitav - kihvtid värvid, pildid, tekstid. Väga omapärane!
See kink andis ka mulle idee ise sarnaseid magneteid teha. Rääkisin sellest ka Johannesele ja ta on pärast seda kõik õlukorgid alles hoidnud. Ükspäev ostsingi Tiimarist magneteid (kahjuks oli seal vaid kuuene komplekt alles) ja eile ma need kuus magnetit valmis tegingi. Plaanin need saata enda parimale sõbrannale, kes elab Mexicos. Tal on kõindlasti põnev näha, millised õlud meil Eestis või üleüldse Euroopas on. Kindlasti saadan ka Rebeccale Eesti õlukorkidest tehtud magneteid :)

Nende õlukorkidest magnetide valmistamiseks läheb vaja:
õlukorke
sente
Super Attack liimi
ümmargusi magneteid

Kõige pealt võta õlukork ja leia sent, mis mahub selle sisemusse. Eurosentidest on parim kasutada 2 sendist! Liimi kolm kahesendist korgi sisse, üksteise peale. Sendid tuleb liimida sellisel juhul, kui magnet on korgi sisemusest õhem.. Nii siis, kui sendid on liimitud, siis liimi viimaseks kihiks magnet. Suru see kinni, lase liimil kuivada ja ongi valmis :) Nii lihtne see ongi :)




2 comments:

  1. Aitäh :) Mulle ka meeldib! Nüüd mehega poes käies lasen tal alati huvitavate korkidega õlusid osta..:D

    ReplyDelete