Friday, July 26, 2013

poppy seed rolls

Nagu ma eelmises postitused mainisin, tegin täna vihmase ilma tähistamise puhul moonirulle :) Algul oli mõte teha neid koos martsipaniga, aga mul tuli meelde, et martsipan on ju suhkrust tehtud..seega see jääb praegu ära. Ja pealegi, kui ma martsipani maitsesin, siis sellel oli selline vanaks läinud maitse.. nagu nendel vanadel martsipanikujudel, mida algul ei raatsi süüa ja mist pärast üldse enam söömiseks ei kõlba :P
Igatahes, tegin lihtsalt mooirullid, mis tulid väga maitsvad. Lausa nii head, et neid polegi enam alles - kõik juba minu kõhus. Hea, et ma vaid poole taignaga tegin, muidu oleks end vist lõhki söönud. Aga ma juba olen nii tark, et tean, et moonirulle ei tohi palju korraga teha, sest ükskõik, kui palju ma neid teen, söön need kõik kohe korraga ära :P

//Like I said I made poppy seed rolls. At first I planned to make these with marzipan, but I changed my mind. The rolls were really delicious! Of course I ate them all :/ I can never stop eating poppy seed rolls because I just love the sweet taste of these!//


Tõesti mõnus oli moonirulle süüa, piima juua, müristamist kuulata ning "LOL"i vaadata. Ma ei tea, mis selles filmis on, aga see meeldib mulle nii väga. Võib-olla sellepärast, et seal on nii hästi välja toodud ema ja tütre suhe. See meenutab minu suhet minu emaga :) Oleme väga lähedased!

//So, I ate poppy seed rolls, drank milk and watched "LOL". For some reason I really love this movie. Maybe because it shows so well the mother and daughter relationships. It reminds me of me and my mom :) We are very close!//

Aga nüüd moonirullide retsept (kohandasin netist leitud retsepti):

500g lehttainast                                 //500g flaky pastry
150g mooniseemneid                         //150g poppy seeds
0,5 klaasi brändidt (või vett)                 //0,5 glass brandy (or water)
2 spl vahtrasiirupit (või fariinisuhkrut)    // 2 tbs maple syrup (or sugar)
3 spl vett                                           // 3 tbs water

Pane pott pliidile keskmisele kuumusele. Lisa potti vesi, vahtrasiirup (või suhkur), brändi (või kasuta selle asemel vett) ja mooniseemned. Kuumuta ja sega segu, kuni vedelik on haihtunud. Lisa mooniseemnesegu lahti rullitud taignale. Keera tainas tihedalt rulli ning lõika rõngad. Pane moonirullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Hoia ahjus 200 C juures umbes 10-15 minutit.

//Heat the pot and add there water, maple syrup (or sugar), brandy (or water) and poppy seeds. Heat and mix it till the liquid has gone. Put the mix on a pastry, roll it and cut little rolls. Put them on the baking pan, keep it in the oven at 200 C degrees for about 10-15 minutes.//

PS! Mina kasutasin laktoosivaba pirukatainast, mis on tõeliselt hea. Muidu ma laktoosivabu tooteid väga ei osta, aga see on nii näjmma. Soovitan väga ka laktoosivaba piparkoogitainast, mida toodab Myllyn Paras (Soomes on seda kindlasti saada!). Need piparkoogid on kuidagi kohe eriti head..natuke nagu küpsised, aga samas ikka piparkoogid!

//Lactose free pastry is suprisingly good! I also very much like gingercookie pastry that is lactose free!//


3 comments:

  1. Thanks for visiting my blog! Following you now! :) Kisses from VV!!

    ReplyDelete
  2. Hehe, you're welcome :) and thanks! ;)

    ReplyDelete
  3. they taste even better than they look ;)

    ReplyDelete