Thursday, July 11, 2013

food review: almond milk

Mulle meeldib vahepeal kirjutada enda lemmiksöökidest ja jookidest. Samuti sellest, mida uut olen proovinud ja kuidas rahule jäänud. Mõni päev tagasi poes käies otsustasin osta proovimiseks mandlipiima. Seda sellepärast, et olen nii palju lugenud, kui kasulik on juua riisi-, kaera- ja mandlipiima. Seda siis lehmapiima asemel. Lehmapiim tekitab juttude järgi kõhus lima... Ei tea, kas on tõsi või mitte. Aga mandlipiima ma ostsin. Alguses hakkasin seda toidukõrvale jooma. Ei sobi. See on liiga magus ja väga petsiifilise maitsega (mandlimaitsega). Uurisin siis Internetist ja sain teada, et mandlipiima on hea kasutada smoothides ja süüa müsliga. Kõige sarnasem lehmapiimale ja naturaalsem maitse peaks olema riisipiimal. Eks millalgi proovin ka selle ära. 
Ühel hommikul sõingi müsli mandlipiimaga, kuid mulle see väga ei meeldinud. Ilmselt oli asi selles, et mul on uus müsli, millel pole üldse mingit magusat maitset..ja nii ma siis närisin neid kaerahelbeid ja tundsin tugevalt mandli maitset. Mandliga on aga see, et mina ei saa neid palju järjest süüa. Seega ei saa ma ka väga palju mandlipiima järjest juua/süüa. Igatahes, järgmisel hommikul tegin mandlipiimaga kaerahelbeputru. Vot see oli küll imehea!!! Täna hommikul tegin mandlipiimaga maasika-banaani smoothie't. See tuli ma tõeliselt maitsev! Nüüd ma siis tean. Edasipidi kasutan mandlipiima smoothie'de sees ning ka pudru tegemiseks kõlbab väga hästi :) 

8 comments:

  1. Riisipiim võrreldes klassikalise lehmapiimaga on kergelt justkui lahjem ja ikkagi magusam. Ma ei ütleks, et nad väga võrreldavad on, sellel on ka ikka üsna spetsiifiline maitse. Kui oled Alpro vaniljejooki joonud, siis enam-vähem nii maitseb ka riisipiim, võib-olla vähem magusalt. See riisipiim on veel selline ka, et Sulle kas väga maitseb või ei maitse üldse. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma ise arvan ka, et vaevalt ühtki teist piima saab väga riisipiimaga võrrelda..Seetõttu ongi huvi ära proovida ka riisipiim. Ega ma ei tea jah, kas see mulle üldse meeldib..no loodan, et meeldib. Lugesin, et riisipiima sobib kastmete tegemiseks kasutada..aga kui see selle vaniljejoogi matsega on, siis vist on ikka liiga magus kastme jaoks. :P

      Delete
  2. Ma olen ka mandlipiima proovinud. Mingit erilist head muljet ei jätnud. Enamasti kasutame sojapiima. See läheb meil smuuti sisse, hommikusöögile (müsli, Weetabix)ja kohvi peale. Just eelmine nädal proovisin kookospiima. See ei olnud tavaline purgi oma, vaid liitrises pakis ja oli veega lahjendatud. Üldse polnud hea! Aga riisipiima pole saanud. Kui proovid, siis tee postitus! Siis tean, kas tasub osta :)

    Ma olen laktoositalumatu ja sellepärast piimatooteid ei tarbi. Ja piim tundub lihtsalt jube asi! Mr Monk (mees seriaalist)lausa kartis piima ja tal oli piimafoobia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma pole kookospiima ostnud, sest mulle ei maitse kookos. Sojapiima ma ka pole vist joonud, küll olen Alpro sojajooke..banaani maitselist. Seda on nii hea smuuti sees kasutada. Kuskilt ma lugesin, et sojapiima ei tohiks väga palju tarbida..aga enam ei leia seda artiklit. Samas sojapiim vist just ei sisalda hormoone ja peaks olema kasulikum kui lehmapiim. Proovin siis ka sojapiima ära. Ja kui riisipiima proovin, teen ka sellest väikese kokkuvõtte :)

      Mäletan jah, et Mr Monk kartis piima :D

      Delete
  3. Ma olen ka kuulnud, et soja on paha millegipärast. Geenimutatsiooni pärast vist. Me oleme orgaanilist ostnud, äkki see pole nii halb?

    Muide, müslit söön ma kuuma veega! Siis on peaaegu nagu puder! :)

    ReplyDelete
  4. Oo, päris huvitava mõte..süüa müslit kuuma veega. Kas sa sööd mingit magustatud müslit või sellist hästi tavalist?

    ReplyDelete
  5. Tavalist müslit. Sellist, kus on rosinad sees. Keevat vett valan müslile natuke peale ja siis rosinad paisuvad suureks ja lähevad hästi magusaks. Ja mulle meeldib, et kuumast veest läheb müsli soojaks, siis on nagu soe toit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, mulle üldse ei meeldi, kui rosinad suureks paisuvad ja sellised vett täis on. Üleüldse sööngi rosinaid vaid müsli sees, sest need annavad magusat maitset, või siis kringli sees :P Aga kui need veega selliseks lähevad nagu kiselli sees, siis mulle see vist ei meeldi. Aga proovin homme hommikul ikkagi :)

      Delete