Friday, December 27, 2013

Recipe: Cream cheese and crumbs cake

Olen juba kaks korda sel sügisel üht imehead toorjuustukooki teinud. Minu meelest erineb see teistest toorjuustukookidest selle poolest, et sellel koogil on purukate. Mis aga tõestab seda, et see nii maitsev on, on fakt, et isegi mu abikaasa, kes üldse kooke ei söö, sõi seda vabast tahtest lausa kaks tükki. Ja täna ütles mulle, et ma võiks seda vana-aasta õhtuks jälle küpsetada. Kaks korda ma seda tal öelda ei palu. Muidugi teen! Nii väike asi, aga mul tegi kohe südame soojaks ja meele heaks, et talle see maitseb :) Ta tõesti ei ole magusasõber ja ei söö üldse kooke ega muid magusaid küpsetisi. Aga see kook on ilmselt väga eriline ja maitsev :)
Jagan retsepti ka siin:

Põhi:

5 dl jahu
175 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
näpuotsatäis soola
150 g toasooja võid
2 muna
175 g hapukoort
Täidis:
400 g toasooja toorjuustu
225 g kondenspiima
1 muna
Puru kate:
3 dl jahu
100 g suhkrut
2 tl kaneeli
näpuotsatäis soola
130 g võid


Põhja valmistamiseks sega kuivained omavahel, seejärel näpi hulka või. Lisa munad ja hapukoor ning sega lusikaga ühtlaseks tainaks. Määri 28x23cm koogivorm korralikult võiga ja raputa üle ka kergelt jahuga (küpsetuspaberit ära selle koogi valmistamisel kasuta). Laota pool tainakogusest vormi põhja. 
Sega täidise ained omavahel ning vala vormi. Selle peale laota ülejäänud taina kogusest. Kuna tainas on suhteliselt kleepuv, siis lihtsalt tuleb tükkidena seda toorjuustusegu peale panna. Puru valmistamiseks sega kuivained omavahel ning näpi hulka või (mass peab jääma purutaoline). Raputa puru vormi ning küpseta kooki 160 kraadi juures 45 minutit.

Võib tunduda, et seda on keeruline teha, aga tegelikult on lihtsalt koostisosi palju. Koogi tegemine võtab ise väga vähe aega. Koostisosad vaja lihtsalt kaaluda/mõõta ning kokku segada. 

Retsept on pärit Ragne Värk'i kokkamise blogist SIIT. Ka pildid on tema blogist pärit.

//This autumn I have made cream cheese cake for two times already. Even my husband loves it. And that is rear because he normally doesn't like any sweet cakes or pastery. But this cake must be special. It tastes so delicious! 
I am sharing the recipe here: 

Bottom:
 5 dl flour
175 g sugar
1 ts baking powder
 0,5 ts cooking soda
A bit of salt
150 g butter (room-temperature)
 2 eggs
175 g sour cream

Filling:
 400 g cream cheese (tuore juusto)
225 g condensed milk
1 egg

Crumbs on top:
3 dl flour
 100 g sugar
 2 ts grounded cinnamon
A bt of salt

 130 g butter

For the bottom, mix together all the dry ingredients. Then add butter, eggs and sour cream and mix them all together (you must use your hands to do that!). Grease the baking pan (28 cm x 23 cm) with butter or oil and also sprinkle a bit of flour on the pan. Then add half of the bottom dough to the pan, so it covers the whole pan.
For the filling, mix everything together and add it to the pan. Now add rest of the bottom dough on top of the filling. (just put pieces by pieces on top because it’s pretty sticky).
For the crumbs, mix all the dry ingredience and add butter. Mix it with hands till it goes into crumbs. Add the crumbs on top of the dough and bake the cake 45 mins in 160 C degrees.

It may seem that it’s hard to make (because you need lots of ingredience), but actually it tooks like 15 minutes...plus baking time :P )

I found this recipe from a cooking blog HERE! I also got photos that I am using in this post from that blog. //






No comments:

Post a Comment