Friday, July 5, 2013

happy days with friends and MOM!

Ükspäev, täpsemalt kolmapäeval, sain kokku oma lapsepõlve sõbranna Avega. Tegelikult tema mees oli ka ja muidugi minu Johannes :) Läksime kõik koos õhtul Usmin järve äärde. Nad alguses sõitsid Hyvinkääle ja siis käisime koos CityMarketis ja ostsime natuke näksi kaasa. Usmin järv on Hyvinkää keskusest umber 10 min autosõidu kaugusel. Seal oli nii mõnus pikniku pidada. Ja ilm oli ka väga soe, nii et saime ka ujuda. Ainult Ave ei ujunud, kuna ta on juba 11 kuud rase. Nii tore :) Tema ja ta mees elavad ka nüüd Soomes, Keraval. Mul on nii hea meel, et kokku saime, sest meil oli nii palju rääkida. Nägin Ave viimati vist mingi 8 aastat tagasi.. Aga see-eest kaugemas lapsepõlves käisid meie perekonnad väga tihedalt läbi ja mul on palju häid mälestusi tema ja tema perega seoses! Loodan, et varsti näeme jälle. Tahame kindlast tema last vaatama minna, kui nad on valmis külalisi vastu võtma :) 
Eile tuli mu ema meile külla :) Selle üle oli mul eriti hea meel! Igatsesin teda! Meil oli koos nii tore. Alguses tulime minu juurde. Ta nägi ka lõpuks meie korterit. Ta tõi meile külakosti ka :) Soolaleivakingiks saime köögikaalu, mille üle mul on nii hea meel, sest päris paljudes retseptides, millega ma viimasel ajal olen kokkupuutunud, on kogused grammides. Ema oli meile küpsetanud ka leiba (mu ema tehtud leib on PARIM!), veel tõi ta kukeseeni, oma aiast värsket salatit, tilli, sibulat, ostis meile ka Karumsi kohukesi, hapukoort, majoneesi ja kohupiima. Niiii super!!! Pärast külakosti vastuvõtmist me sõime, kuna emal oli ju pikk sõit seljataga. Ta tuli täitsa esimese laevaga Soome. Pärast hommikusööki lihtsalt istusime ja rääkisime juttu. Siis läksime kõik koos (st mina, ema ja Johannes) Willa kaubamajja. Shoppasime emaga natuke H&M'is ja käisime läbi ka paljud muud poed. Ema otsis endale valgeid balleriinasid. Lõpuks leidiski. Johannes otsustas, et ta ostab need emale ise kingiks :) Nii armas! Pärast suhteliselt pikka shoppamist, käisime läbi ka toidupoest ja siis tagasi koju. Ma tegin kodus õhtusöögiks kukeseenekastet. :) Njämm! Ja magustoiduks tegime emaga koos mustika-hapukoore-macarpone kooki. Õhtul rääkisime teleka ees palju juttu, käisime jalutamas ja siis vaatasime kõik koos Remontoijat. Johannes otsustas, et ta magab ise elutoas diivanil ning ema ja mina jagasime voodit magamistoas. Saimegi öösel juttu rääkida nagu vanasti :)
Õhtune jalutuskäik
Pilt Hyvinkää huvitava kujuga kiriku taustal :P
Minu ilus ja kallis emme!
Täna hommikul pärast söömist läksime pikale jalutuskäigule kirbukale. Käisime ka jyskist läbi. Sealt sain ma rõdu toolidele hästi armsad istumispadjad, vannituppa vaiba ning endale armsa lilla joogamati. Tööpäeva hommikuti kl 8.00 tuleb telekast jooga. Johannes mõtles, et äkki mulle meeldiks kaasa teha. Eks ma peakski harjutama end varem üles ärkama. Esmaspäeval teen siis proovi :)
Mängisime õues erinevaid löökpille :)
Kirbukalt me midagi erilist ei leidnud. Tagasi teel sõime jäätist ja käisime veel toidupoest läbi. Ema ostis Eestisse kaasa Cibattat ja Panda lagritsa komme. Kodus veel sõime ja niisama puhkasime ja rääkisime juttu. Ja siis pidimegi juba rongijaama minema. Mul oli ikka päris kurb meel, et ema juba ära läheb.

Pikal jalutuskäigul :)
Õnneks saan emaga juba 31.juulil jälle kokku! Tal on siis lasteaia töökaaslastega kruiis Soome. Kruiisil neil on mingi konverents, kuid Helsinkis külastavad nad üht Soome lasteaeda ja sinna lähen ma nendega kaasa :) Ja hiljem on niisama vaba aeg neil. Siis saab jalutada ja poodides käia. Tahan ise ka paari asja Forumist või Kamppist vaadata. 
Mu õde tuleb mulle ülehomme üheks päevaks külle. Hommikul esimese laevaga tuleb ja õhtul viimasega läheb :) Saame terve päeva koos veeta. Ta tahab shoppata! hehe. Tüüpiline Anni :)
Tore on ikka oma peret ka vahepeal näha. Õnneks augustis on Johannesel pikk puhuks ja siis veedame suurema osa ajast Eestis :)

Nüüd aga ühendan läpaka telekaga ja hakkame Johannesega vaatama Fast&Furious 6 :)


1 comment: